Δευτέρα , 20 Μαΐου 2024
Breaking News
Home / Slideshow / 6 από τους 10 διασημότερους ανθρώπους όλων των εποχών είναι Έλληνες

6 από τους 10 διασημότερους ανθρώπους όλων των εποχών είναι Έλληνες

aristotelis

Στην πρώτη θέση ο Αριστοτέλης

Στη λίστα των δέκα διασημότερων ανθρώπων των τελευταίων 6.000 χρόνων, οι έξι είναι Έλληνες. Εκεί περιέχονται ο Όμηρος, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι και ο Ιησούς Χρηστός, αλλά την πρώτη θέση την έχει ο Αριστοτέλης και ακολουθεί ο δάσκαλός του ο Πλάτωνας.

Προτομή του Αριστοτέλη Προτομή του Αριστοτέλη Σε ένα project που ονομάζεται «Πάνθεον», το M.I.T, το μεγαλύτερο τεχνολογικό πανεπιστήμιου του κόσμου, μελέτησε και αξιολόγησε την πολιτιστική προσφορά των μεγάλων μορφών της ιστορίας, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στα στοιχεία της διαχρονικότητας, της κοινωνικοπολιτικής επιρροής και της γλώσσας.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε αυτό το project συγκέντρωσαν και μελέτησαν στοιχεία από το 4.000 π.χ. έως και το 2010.

Επιπλέον, ένα από κριτήρια για το ποιο όνομα θεωρείται διάσημο είναι το εάν υπάρχει σε παραπάνω από 25 γλώσσες σε λήμματα της Wikipedia.

Επίσης, εκτός από την κυρίαρχη λίστα για τις ποιο διάσημες προσωπικότητες των τελευταίων 6.000 ετών, το «Πάνθεον» έχει και λίστα με τους ποιο διάσημους ποδοσφαιριστές όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πάνω από τον Πελέ, τον Μαραντόνα και τον Μέσι.

Τέλος υπάρχουν και λίστες που είναι βασισμένες σε ονόματα όπως το Steve, στην οποία έχει την πρώτη θέση ο Steven Spielberg, και του John που την πρωτιά έχει ο Ιωάννης ο Βαπτιστής.

Αναλυτικά παρουσιάζονται οι παρακάτω λίστες.

Οι πιο διάσημοι άνθρωποι των τελευταίων 10.000 ετών

1. Αριστοτέλης

2. Πλάτωνας

3. Ιησούς Χριστός

4. Σωκράτης

5. Μέγας Αλέξανδρος

6. Λεονάρντο Ντα Βίντσι

7. Κομφούκιος

8. Ιούλιος Καίσαρας

9. Όμηρος

10. Πυθαγόρας

newsit.gr

Share Button

 
όλη η συλλογή -30%! Ισχύει έως τις 23/05 08:59 για αγορές πάνω από 49€ και δεν συμπεριλαμβάνει τα ήδη εκπτωτικά προϊόντα.

Coupon code: DS19

About thesnight

Call Now Button