Δευτέρα , 22 Απριλίου 2024
Breaking News
Home / Technology / Άλλα κόλπα φέρνει η Apple στο αυτοκίνητο σου με το CarPlay…

Άλλα κόλπα φέρνει η Apple στο αυτοκίνητο σου με το CarPlay…

Αλλα κόλπα φέρνει η Apple στο αυτοκίνητο σου με το CarPlay…

Apple-CarPlay-Geneva-2014-ferrari

Η νέα εποχή θέλει το iOS να είναι παντού και να χρησιμοποιείται με τον ευκολότερο τρόπο, ανάλογα την περίσταση. Με το CarPlay η Apple μεταφέρει την τεχνολογία από το σαλόνι του σπιτιού στο σαλόνι του αυτοκινήτου και προσφέρει τα ίδια γνώριμα χαρακτηριστικά.

Τα χειριστήρια και τα apps του iPhone γίνονται εικονίδια στο ταμπλό του αυτοκινήτου και από εκεί με την βοήθεια του Siri ο οδηγός μπορεί να δει χάρτες, να στείλει μηνύματα, να τηλεφωνήσει και να ακούσει μουσική.

apple-carplay-mercedes

Ferrari, Mercedes-Benz και Volvo έχουν ήδη έτοιμα αυτοκίνητα που δείχνουν τις δυνατότητες του CarPlay ενώ η Apple έχει ανακοινώσει συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρείες όπως BMW, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Citroen, Subaru, Suzuki και Toyota.

Το CarPlay λειτουργεί με iPhone που έχουν Lightning connector, δηλαδή τα iPhone 5, iPhone 5C και iPhone 5S αλλά η Volvo υπόσχεται ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η δυνατότητα για σύνδεση του iPhone με το αυτοκίνητο μέσω WiFi.

Εκτός από τον έλεγχο της κονσόλας του αυτοκινήτου η Apple θα τοποθετήσει σε κάθε CarPlay αυτοκίνητο το αντίστοιχο κουμπί φωνητικών εντολών ακριβώς εκεί που χρειάζεται δηλαδή στο τιμόνι.

Προφανώς το Siri θα μπορεί να απαντήσει στις εντολές του οδηγού για μουσική, χάρτες, τηλέφωνο και μηνύματα όπως ακριβώς συμβαίνει και με το iPhone.

Δείτε και το σχετικό βίντεο στην συνέχεια…

cretadrive.gr

Share Button

 
όλη η συλλογή -30%! Ισχύει έως τις 23/05 08:59 για αγορές πάνω από 49€ και δεν συμπεριλαμβάνει τα ήδη εκπτωτικά προϊόντα.

Coupon code: DS19

About thesnight

Call Now Button