Πέμπτη , 30 Νοεμβρίου 2023
Breaking News
Home / Slideshow / Δεν κοιμηθήκατε το βράδυ; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Δεν κοιμηθήκατε το βράδυ; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

77abd274a474027549a9e3abdb2cd791_XL

Η έλλειψη ύπνου δε μας χαλάει μόνο τη διάθεση την επόμενη ημέρα, αλλά μας στερεί και την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ανταποκριθούμε στη δουλειά και τις υποχρεώσεις μας.

Δείτε 5 στρατηγικές που σύμφωνα με το onmed.gr πρέπει να ακολουθήσετε για να μη σέρνεστε μετά από μια νύχτα κακού ύπνου.

1. Μη χουζουρεύετε

Ακόμη κι αν έχετε κοιμηθεί λιγότερο από πέντε ώρες, οι δεκάλεπτες αναβολές στο πρωινό ξύπνημα κάνουν την κατάσταση χειρότερη. Ο λόγος είναι ότι το εσωτερικό ρολόι του οργανισμού απορρυθμίζεται εντελώς όταν περνά σε λίγο χρόνο από τα στάδια του ύπνου.

2. Πιείτε νερό

Ο χειρότερος «σύμμαχος» της έλλειψης ύπνου είναι η αφυδάτωση. Δε χρειάζεται να πίνετε συνέχεια νερό, αλλά πρέπει τα υγρά του σώματος να αναπληρώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε και με τα φρούτα ή τα λαχανικά.

3. Βγείτε στο φως

Το φως θυμίζει στο σώμα ότι δεν πρέπει να κοιμηθεί. Μελέτες δείχνουν ότι το μπλε, περισσότερο από κάθε άλλο χρώμα, ενεργοποιεί ένα φωτοϋποδοχέα στο μάτι, πυροδοτώντας μια βιοχημική αντίδραση που μειώνει την παραγωγή της λεγόμενης «ορμόνης του ύπνου» (μελατονίνη).

4. Κάντε γυμναστική

Ακούγεται δύσκολο, όμως είναι αναγκαίο. Η γυμναστική βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος κι έτσι είναι πιο εύκολο να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Παράλληλα, ακόμη και η ήπια σωματική άσκηση ενισχύει την εγρήγορση, χάρη στην απελευθέρωση αδρεναλίνης. Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι ακόμη και ένας ολιγόλεπτος περίπατος είναι αρκετός για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

πηγή:thestival.gr

Share Button

 
όλη η συλλογή -30%! Ισχύει έως τις 23/05 08:59 για αγορές πάνω από 49€ και δεν συμπεριλαμβάνει τα ήδη εκπτωτικά προϊόντα.

Coupon code: DS19

About thesnight

Call Now Button