Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Breaking News
Home / Slideshow / Φοιτητικό Λεξικό: 15+1 Φράσεις/Λέξεις που αλλάζουν νόημα όταν τις λέει Φοιτητής

Φοιτητικό Λεξικό: 15+1 Φράσεις/Λέξεις που αλλάζουν νόημα όταν τις λέει Φοιτητής

Φοιτητικό Λεξικό: 15+1 Φράσεις/Λέξεις που αλλάζουν νόημα όταν τις λέει Φοιτητής, του John Kalk.

aithousa_foitites_akros-empisteutikon.gr_

Ο φοιτητικός κόσμος ξανοίγεται μπροστά σου με το που τελειώσεις επιτέλους το σχολείο και τις αγχώδεις Πανελλήνιες και συ ετοιμάζεις το σακίδιό σου για μια νέα περιπέτεια. Και έχεις απόλυτο δίκιο που το βλέπεις έτσι γιατί η φοιτητική ζωή προφανώς δεν είναι τίποτα ίδιο με αυτό που ‘χες συνηθίσει στα σχολικά τα χρόνια.

Ουσιαστικά ενηλικιώνεσαι (ηλικιακά τουλάχιστον) και καλείσαι να ανακαλύψεις αυτόν τον κόσμο των ενηλίκων. Αλλά μην ξεχάσεις, όταν ετοιμάζεις το σακίδιο για αυτήν την νέα περιπέτεια, να βάλεις μέσα και το λεξικό που θα σου χρειαστεί. Που δεν είναι άλλο από το Φοιτητικό. Γιατί ναι, έννοιες που μέχρι τώρα τις είχες στο μυαλό σου όπως ύπνος, φαΐ, άραγμα, αποκτούν τελείως διαφορετικές έννοιες. Και για όλα αυτά φταίει το φοιτητικό πάσο (όχι, δεν είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος!).

Πάμε λοιπόν να δούμε τις καταχωρήσεις που έχει αυτό το λεξικό έπειτα από πολλά ξενύχτια φοιτητών, είτε για διάβασμα είτε για αλκοόλ. Για να ξέρεις τι λες με κάθε φοιτητή!

Ύπνος

Τι σημαίνει: Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται κάποιες ώρες «αδρανοποίησης» για να γεμίσει μπαταρίες (ξέρω, όχι και ο πιο επιστημονικός ορισμός).
Τι καταλαβαίνει ο φοιτητής: Είτε ένα χάσιμο χρόνου καθώς μια ώρα δεν βοήθησε ποτέ κανέναν για διάβασμα και/ή ξεσάλωμα, είτε η φοιτητική χειμερία νάρκη όταν υπάρχει κάποια αργία και/ή πολύς ελεύθερος χρόνος

Φαγητό

Τι σημαίνει: Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται κάτι σαν μπαταρίες για να μπορεί να κινηθεί και να εκτελέσει καθημερινές ασχολίες/δουλειές. Αυτές οι μπαταρίες είναι το φαγητό. Συνήθως από τα χεράκια της μανούλας γιατί κανείς δεν μαγειρεύει καλύτερα.
Τι καταλαβαίνει ο φοιτητής: Delivery. Και σουβλάκια. Και πίτσες. Και ότι τέλος πάντων μπορεί να βρει άμεσα, γιατί που χρόνος για μαγείρεμα όταν σε έχει κόψει άσχημα η λόρδα?

Βόλτα

Τι σημαίνει: Ευκαιρία να βγεις έξω να περπατήσεις και να αφήσεις το μυαλό σου να ηρεμήσει από καθημερινά άγχη
Τι καταλαβαίνει ο φοιτητής: «Εγώ πήγα για ένα καφέ και κατέληξα να πίνω τσίπουρα ως την μεθεπόμενη μέρα, ούτε πως ξέρω πως έγινε»

Χαλαρό Ποτό

Τι σημαίνει: Ευκαιρία να συναναστραφείς με φίλους ώστε να πείτε τα νέα σας, ευκαιρία για να ξεσκάσεις.
Τι καταλαβαίνει ο φοιτητής: «Βγήκα για χαλαρό ποτό με τους φίλους και κατέληξα να χω καθαρό αλκοόλ στις φλέβες αντί για αίμα»

Μπάρμπεκιου

Τι σημαίνει: Άλλη μία συνάθροιση με οικογένεια/φίλους/γνωστούς για να ψήσετε και να φάτε όλοι στο ίδιο τραπέζι και να περάσετε χαρμόσυνα (ίου για την λέξη χαρμόσυνα)
Τι καταλαβαίνει ο φοιτητής: «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΦΑΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΚΡΕΑΣ, τόσο καιρό ζω μόνο με σουβλάκια και πίτσα.» Καθώς επίσης και «Πως κατέληξα να κοιμάμαι στο σπιτάκι του σκύλου, εγώ μια μπύρα έπινα θυμάμαι»

Πάρτυ σε σπίτι

Τι σημαίνει: Δείξε σε όλους ότι είσαι κοινωνικός, ότι ξέρεις να περνάς καλά, κάνε ένα πάρτυ σπίτι για να περάσετε όμορφα όλοι μαζί
Τι καταλαβαίνει ο φοιτητής: «Πάμε να πιούμε τζάμπα άπειρα φθηνά ποτά. Ο πρώτος που θα λιποθυμήσει αποκτά ζωγραφιές από πουλιά στη μούρη του. Καλή τύχη στο μάζεμα ξερατών την επόμενη μέρα, οικοδεσπότη!»

Αλκοόλ

Τι σημαίνει: Αλκοόλ είναι η αιθανόλη, η οποία είναι μια οργανική χημική ένωση, που περιέχει άνθρακα, υδρογόνο και οξυγόνο, με χημικό τύπο C2H6O, αν και παριστάνεται συχνά και με τους τύπους C2H5OH, CH3CH2OH και EtOH. Οι τύποι αυτοί δείχνουν ότι το μόριοτης αιθανόλης αποτελείται από μια αιθυλομάδα και μια «υδροξυλομάδα» (OH). Η αιθανόλη ανήκει στην ομόλογη σειρά των «αλκανολών», δηλαδή των άκυκλων κορεσμένων μονοαλκοολών. Έχει ένα ισομερές θέσης, το διμεθυλαιθέρα(CH3OCH3). Η καθαρή («απόλυτη») αιθανόλη, στις «συνηθισμένες συνθήκες», δηλαδή θερμοκρασία 25°C και πίεση 1 atm, είναι ένα πτητικό, εύφλεκτο και άχρωμο υγρό. Είναι ένα ψυχοενεργό ναρκωτικό, και ένα από τα παλαιότεραψυχαγωγικά ποτά, που ακόμη χρησιμοποιείται για αυτόν το σκοπό από τους ανθρώπους. Η αιθανόλη μπορεί να προκαλέσει αλκοολική δηλητηρίαση, όταν καταναλωθεί. Είναι η πιο γνωστή αλκοόλη, και βρίσκεται στα αλκοολούχα ποτά, σε ειδικά θερμόμετρα, ως διαλύτης και ως καύσιμο. Είναι γνωστή στην καθομιλουμένη και απλά ως «αλκοόλη»
Τι καταλαβαίνει ο φοιτητής: Αυτό το ΝΕΚΤΑΡ των Θεών που σε κάνει να ξεχνάς πόνους και προβλήματα, που σε κάνει να θες να χορεύεις για ώρες! Μέχρι που θα το βγάλεις όλο στο πάτωμα.

Σχέσεις

Τι σημαίνει: Η συνύπαρξη με άλλο άτομο (του άλλου είτε και του ίδιου φύλου, δεν είμαστε επικριτικοί) με στόχο την ευημερία και την καλοπέραση και των 2, με συναισθήματα να εμπλέκονται και να το κάνουν να διαφέρει από μια φιλία.
Τι καταλαβαίνει ο φοιτητής: Είτε κάτι που μερικοί δεν θέλουν ούτε να το ακούν γιατί θέλουν να περνούν καλά με πολλούς παρτενέρ, είτε κάτι που ασπάζονται κάποιοι για χρόνια με το άτομο που βρήκαν ως το ιδανικό, είτε ένα όνειρο απατηλό για πολλούς που έχουν μόνο την Μαρία με τα 5 παιδιά (παλάμω).

Φοιτητική Παράταξη

Τι σημαίνει: Ομάδες φοιτητών συνασπίζονται με στόχο να βοηθήσουν τους συμφοιτητές τους είτε με προτάσεις στους καθηγητές για τα μαθήματα, είτε με μοίρασμα σημειώσεων
Τι καταλαβαίνει ο φοιτητής: Τύποι που θα σε αρπάξουν σαν γεράκια στις εγγραφές, θα σε ζαλίσουν στα τηλέφωνα, θα σου δώσουν που και που καμιά σημείωση, και πάνω απ’ όλα ΘΑ ΣΕ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ. Α, υπάρχει και ο ξάδερφός μου από την Κηφισιά που για κάποιο λόγο το παίζει παιδί του λαού και επιλέγει να βρίζει όλους αυτούς.

Δουλειά

Τι σημαίνει: Τρόπος εξασφάλισης χρημάτων για την επιβίωση στην κοινωνία, ανάλογα και την σοβαρότητα βελτιώνεται και ο μισθός άρα και η ποιότητα ζωής
Τι καταλαβαίνει ο φοιτητής: Pr σε clubs. Άντε και κανα σερβιτοριλίκι. Για να βγαίνουν τα χρήματα για τα σουβλάκια δηλαδή.

Μάθημα

Τι σημαίνει: Παρακολούθηση διαλέξεων των καθηγητών πάνω σε μαθήματα που σχετίζονται με τη σχολή και έχουν ως στόχο να σε διδάξουν.
Τι καταλαβαίνει ο φοιτητής: «Ευκαιρία για έναν γρήγορο υπνάκο. Ελπίζω να μην ροχαλίσω και με πετάξει πάλι έξω ο καθηγητής. Και συ φυτό κράτα σημειώσεις για να μου τις δώσεις 2 μέρες πριν την εξεταστική»

Εργασία

Τι σημαίνει: Είδος άσκησης που βάζει ο καθηγητής στους φοιτητές για να τους κάνει να ακονίσουν το μυαλό τους και να ψάξουν εις βάθος διάφορα θέματα. Συχνά, οι κόποι ανταμείβονται είτε με απαλλαγές από εξετάσεις είτε με βαθμούς επιπλέον στις εξετάσεις.
Τι καταλαβαίνει ο φοιτητής: Μια λίστα που έδωσε ο καθηγητής με θέματα, που επέλεξες ένα από τα θέματα για να φανείς καλός. Μετά δεν θυμάσαι τι έγινε, μόνο κάτι συμφοιτητές να κάνουν παρουσίαση για κάτι πράγματα που βλέπεις πρώτη φορά.

Εξεταστική

Τι σημαίνει: Μπορεί να ξεμπέρδεψες με τις Πανελλήνιες αλλά και πάλι καλείσαι να επιβεβαιώνεις ότι μαθαίνεις όσα χρειάζεται και θα σου χρειαστούν στο μέλλον ως απόφοιτος της σχολής σου.
Τι καταλαβαίνει ο φοιτητής: «IT’S A TRAP! ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΑ ΜΕ ΑΥΤΑ!» ή «Αντίο ύπνε. Τα λέμε σε 2 μήνες πάλι. Μπορεί βέβαια να βρεθούμε τυχαία πάνω από κανένα βιβλίο για λίγη ώρα.»

Βαθμός 4

Τι σημαίνει: Είχες διαβάσει ελλειπτικά, μπορούσες και καλύτερα. Δεν ικανοποιήθηκε ο καθηγητής από τις απαντήσεις σου. Την επόμενη φορά να διαβάσεις ακόμα καλύτερα
Τι καταλαβαίνει ο φοιτητής: «ΠΟΥ ΜΈΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ Μ**ΝΟΠΑΝΟ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΨΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ 5 ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΩ ΜΕ ΤΗ Μ*Λ*ΚΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ»

Βαθμός 5+

Τι σημαίνει: Συγχαρητήρια, πέρασες μάθημα. Όσο καλύτερος βαθμός τόσο καλύτερο διάβασμα έκανες. Όσα περισσότερα μαθήματα περνάς, τόσο πιο κοντά στο πτυχίο είσαι!
Τι καταλαβαίνει ο φοιτητής: «ΠΩ ΡΕ ΦΙΛΕ, που να χα διαβάσει δηλαδή, θα χα πάρει και 7!»

Πτυχίο

Τι σημαίνει: Έφερες εις πέρας τον κύκλο μαθημάτων και εξετάσεων και είσαι πλέον σε θέση να βγεις στην κοινωνία και να ψάξεις για δουλειά
Τι καταλαβαίνει ο φοιτητής: Όνειρο απατηλό για πολλούς, στόχος ζωής για άλλους. Το θέμα είναι το ταξίδι ως εκεί! Ταξίδια θα κάνεις πολλά, ΤΑ ΞΥΔΙΑ ΟΜΩΣ?

Οκ, μπορεί οι αληθινοί ορισμοί να μην είναι καν ολοκληρωμένοι, αλλά και μεις φοιτητές είμαστε, δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα τέλεια! Προσπάθησα όμως, αυτό να μου το αναγνωρίσετε. Ελπίζω να φανεί χρήσιμο αυτό το λεξικό για να ξέρετε τι εννοεί ο κάθε φοιτητής που θα συναναστρέφεστε. Αν έχετε κάτι να προσθέσετε, ευπρόσδεκτη η παρατήρηση/προσθήκη σε σχόλια. Πάω για… βόλτα.

πηγή:  mycampus.gr
Share Button

 
όλη η συλλογή -30%! Ισχύει έως τις 23/05 08:59 για αγορές πάνω από 49€ και δεν συμπεριλαμβάνει τα ήδη εκπτωτικά προϊόντα.

Coupon code: DS19

About thesnight

Call Now Button