Τρίτη , 16 Ιουλίου 2024
Breaking News
Home / Slideshow / Ύπνος: Η επαφή αποκαλύπτει τη σχέση του ζευγαριού

Ύπνος: Η επαφή αποκαλύπτει τη σχέση του ζευγαριού

65833-146407

Σύμφωνα με νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Hertfordshire, ο τρόπος που κοιμούνται τα ζευγάρια αποκαλύπτει πολλά για την σχέση τους.

Από την έρευνα -που συμμετείχαν 1.000 άνθρωποι- προκύπτει ότι το 94% των ζευγαριών που αγγίζονται κατά την διάρκεια του ύπνου, δηλώνουν χαρούμενοι στη σχέση τους ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα ζευγάρια που δεν αγγίζονται είναι 64%.

Τα συμπεράσματα συνοδεύονται και από γράφημα που δείχνει τις δημοφιλέστερες στάσεις και το ποσοστό ικανοποίησης που δηλώνει το ζευγάρι από τη σχέση του, ανάλογα με τη στάση.

Δείτε το γράφημα (κάτω από κάθε στάση είναι το ποσοστό ικανοποίησης/ δύναμης της σχέσης)

65833-146408

Όσο για τις δημοφιλέστερες στάσεις, το 42 % -των συμμετεχόντων στην έρευνα- κοιμάται πλάτη με πλάτη ενώ το 31% κοιμάται προς την ίδια κατεύθυνση. Μόλις το 4% κοιμάται πρόσωπο με πρόσωπο.

Το κυριότερο ρόλο παίζει η απόσταση μεταξύ του ζευγαριού, κατά την διάρκεια του ύπνου. Το 12% των ζευγαριών περνάει τη νύχτα σε απόσταση μικρότερη των 2,5 εκατοστών ενώ μόλις 2% κοιμάται σε απόσταση μεγαλύτερη των 75 εκατοστών (σ.σ. να υποθέσουμε ότι αυτό σημαίνει άλλο κρεβάτι ή άλλο δωμάτιο;). Ο καθηγητής επικεφαλής της έρευνας δηλώνει απερίφραστα ότι αυτό που κάνει την διαφορά είναι η επαφή και όχι η στάση.

πηγή: athensvoice.gr

Share Button

 
όλη η συλλογή -30%! Ισχύει έως τις 23/05 08:59 για αγορές πάνω από 49€ και δεν συμπεριλαμβάνει τα ήδη εκπτωτικά προϊόντα.

Coupon code: DS19

About thesnight

Call Now Button