Δευτέρα , 20 Μαΐου 2024
Breaking News
Home / Slideshow / Ιρανός δολοφόνος σώθηκε από την κρεμάλα λόγο της μητέρας του θύματος!

Ιρανός δολοφόνος σώθηκε από την κρεμάλα λόγο της μητέρας του θύματος!

655133_hung1

Επρόκειτο να ήταν ακόμη μια δημόσια εκτέλεση στο Ιράν, αλλά μια συγκινητική ανατροπή χάρισε στον 20χρονο τη ζωή. Ο Βalal είχε πριν 7 χρόνια σκοτώσει τον 18χρονο Abdollah Hosseinzadeh. Ο νεαρός που καταδικάστηκε σε θάνατο είχε μαχαιρώσει τον συντοπίτη του πάνω σε έναν εφηβικό καβγά και σύμφωνα με την παράδοση, την εκτέλεση του θα πραγματοποιούσαν οι γονείς του θύματος.

655132_hung2

Αυτό που συνέβη μερικές στιγμές μετά ήταν κάτι πάρα πολύ σπάνιο για τη χώρα με τις περισσότερες εκτελέσεις μετά την Κίνα. Ο Balal ήταν με τα μάτια καλυμμένα και τη θηλιά περασμένη στο λαιμό όταν η μητέρα του θύματός του τον πλησίασε, τον χαστούκισε δυνατά και του χάρισε τη ζωή. Αμέσως μετά ο πατέρας του νεκρού Abdollah αφαίρεσε σε μια συμβολική κίνηση τη θηλιά, χαρίζοντας τη ζωή στον άντρα που είχε σκοτώσει το γιο του.

655132_hung2

Ακολούθησαν ακόμη πιο σπαραξικάρδιες στιγμές όταν η μητέρα του Balal πλησίασε την μητέρα του θύματος, την αγκάλιασε και άρχισε να την ευχαριστεί, καθώς και οι δύο ξεσπούσαν σε λυγμούς.

Χρειάστηκαν έξι χρόνια ώστε το δικαστήριο να επιβάλει τη θανατική ποινή στον νεαρό. Οι γονείς του θύματος είχαν αλλάξει γνώμη αρκετές φορές ώσπου να καταλήξουν πως τελικά θα προχωρούσαν στη διαδικασία. Αυτοί ήταν και οι μόνοι που θα μπορούσαν σύμφωνα με τη παράδοση και τη νομοθεσία να επιβάλουν ή να ακυρώσουν τον απαγχονισμό. Η μητέρα που έχασε το γιο της από το μαχαίρι του Βalal, δήλωσε αργότερα πως και τα δυο παιδιά ήταν πολύ νέα και πως η αφέλεια του δολοφόνου του παιδιού της ήταν η αιτία της δραματικής εξέλιξης. Τρεις μέρες πριν την εκτέλεση είχε δει σε όνειρο το γιο της ο οποίος την καθησύχαζε πως είναι σε ένα γαλήνιο μέρος και πως δεν θα έπρεπε να θρηνούν και να ζητούν εκδίκηση.

Εκπρόσωπος από τη Διεθνή Αμνηστία ανακοίνωσε πως τα νέα αυτά ήταν μια χαρμόσυνη εξέλιξη. Αν και πιθανόν ο Balal δεν θα αφεθεί ελεύθερος, αλλά θα επιστρέψει στη φυλακή, η συγκινητική ανατροπή ήταν ένα θετικό δείγμα αλλαγής στο νοοτροπία του αυστηρού Ιράν. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία την περασμένη χρονιά οι δημόσιες εκτελέσεις στο Ιράν ήταν 199.

Πηγή: www.lifo.gr

Share Button

 
όλη η συλλογή -30%! Ισχύει έως τις 23/05 08:59 για αγορές πάνω από 49€ και δεν συμπεριλαμβάνει τα ήδη εκπτωτικά προϊόντα.

Coupon code: DS19

About thesnight

Call Now Button