Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
Breaking News
Home / Agenda / Η μεγαλύτερη Σπηλιά Του Κόσμου Στην Ζούγκλα Του Βιετνάμ.Δείτε Τις Μαγικές Εικόνες

Η μεγαλύτερη Σπηλιά Του Κόσμου Στην Ζούγκλα Του Βιετνάμ.Δείτε Τις Μαγικές Εικόνες

Son Doong.. Το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου,βρίσκετε στην επαρχία quang binh στο βιετνάμ.Η είσοδος του σπηλαίου ανακαλύφθηκε αρχικά απο έναν άντρα απο το βιετνάμ που ονομάζετε Ho Khan το 1991,αλλά οι πρώτοι που μπήκαν ουσιαστικά μέσα ήταν μια ομάδα βρετανών σπηλαιολόγων,με επικεφαλή τον Howard Limbert το 2009.Το όνομα Son doong σημαίνει ‘ο ποταμός του βουνού’ και προέρχεται απο τον ποταμό τα νερά του οποίο διάβρωναν τα πετρώματα κατω απο το βουνό σιγά σιγά πάνω απο 2 εκατομύρια χρόνια πριν.Η εντυπωσιακή του είσοδος δημιουργήθηκε όταν η οροφή κατέρευσε σχηματίζοντας
αυτούς τους τεράστιους φεγγίτες.Το μέγεθος του είναι πάνω απο 6μιση χιλιόμετρα και μέσα του κρύβει μια ολόκληρη ζούγκλα και ένα ποτάμι.Είναι τόσο μεγάλο που θα μπορούσε να χωρέσει ένα σαράνταόροφο κτήριο μέσα στα τείχει του!

Αυτο το μυθικό σπήλαιο άνοιξε προσφάτως για το ευρή κοινό,απο μία εταιρία που ονομάζετε ‘Oxalis’ αλλά δεν είναι για λυπόψυχους,καθώς το ταξίδη στο σπήλαιο παίρνει μιάμιση μέρα και περνάει διαμέσω άγριας πυκνής ακατοίκητης ζούγκλας,και για να την διασχίσει κάποιος πρέπει να κατέβει 260 πόδια κάτω απο την είσοδο της.Το κόστος της περιοδίας είναι 3000 δολάρια! Φανταστείτε όμως πως η εξερέυνηση του σπηλαίου αυτου θα ειναι σαν εξερεύνηση ενός νέου πλανήτη!

 

Επιμέλεια : Λαζαρίδης Δημητρης

Μετάφραση : Κατερίνα Αντωνίου

 

 

Share Button

 
όλη η συλλογή -30%! Ισχύει έως τις 23/05 08:59 για αγορές πάνω από 49€ και δεν συμπεριλαμβάνει τα ήδη εκπτωτικά προϊόντα.

Coupon code: DS19

About thesnight

Call Now Button