Τρίτη , 16 Ιουλίου 2024
Breaking News
Home / Slideshow / Ξεκινούν τα δρομολόγια με τα καραβάκια στο Θερμαϊκό- Σε 50 λεπτά η διαδρομή Θεσσαλονίκη- Νέοι Επιβάτες

Ξεκινούν τα δρομολόγια με τα καραβάκια στο Θερμαϊκό- Σε 50 λεπτά η διαδρομή Θεσσαλονίκη- Νέοι Επιβάτες

abc2f2553056344ad93dabe7cc1295fa_XL

Από τις αρχές του Μαΐου θα δρομολογηθούν δοκιμαστικά δύο πλοιάρια για τα δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Περαία και τους Νέους Επιβάτες, ενώ στα τέλη του μήνα θα ξεκινήσει ακόμα ένα. Τα πλοιάρια θα μεταφέρουν καθημερινά επιβάτες από την παλιά Παραλία της Θεσσαλονίκης μέχρι τις απέναντι ακτές του Θερμαϊκού, με ενδιάμεση στάση τη Μαρίνα Καλαμαριάς και με επιστροφή. Τα δρομολόγια, από και προς τη Θεσσαλονίκη θα γίνονται αρχικά κάθε 1 ώρα και τους καλοκαιρινούς μήνες-αιχμής κάθε 30 λεπτά με ταχύτητες 13-14 μιλίων την ώρα, ενώ το εισιτήριο, για τη διαδρομή θα στοιχίζει 2,5 ευρώ.

Τα τρία πλοιάρια (χωρητικότητας 180, 110 και 140 επιβατών, αντίστοιχα) θα διανύουν τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Νέοι Επιβάτες, σε περίπου 50 λεπτά. Βέβαια, προτού περάσουν στην κατασκευή θα πρέπει να βρεθεί ο ανάδοχος. Αν το έργο είναι βιώσιμο, με επιδότηση ή χωρίς επιδότηση του εισιτηρίου. Πρέπει να λυθεί οπωσδήποτε το πρόβλημα της βιωσιμότητας. Αυτό, εξάλλου, αποτελούσε και σήμα κατατεθέν για την πόλη, τις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

Επίσης, υπάρχουν προτάσεις από ιδιοκτήτες παραθαλάσσιων καταστημάτων εστίασης στην ακτή Θερμαϊκού να αφαιρείται το κόστος του εισιτηρίου από τους επιβάτες που θα επισκέπτονται τα καταστήματά τους.

πηγή: thestival.gr

Share Button

 
όλη η συλλογή -30%! Ισχύει έως τις 23/05 08:59 για αγορές πάνω από 49€ και δεν συμπεριλαμβάνει τα ήδη εκπτωτικά προϊόντα.

Coupon code: DS19

About thesnight

Call Now Button