Δευτέρα , 20 Μαΐου 2024
Breaking News
Home / Slideshow / Ξεχάστε αποζημιώσεις και επανορθώσεις το μήνυμα της Γερμανίας στην Ελλάδα

Ξεχάστε αποζημιώσεις και επανορθώσεις το μήνυμα της Γερμανίας στην Ελλάδα

merkel1

Οριστικά λυμένα θεωρεί τα ζητήματα των αποζημιώσεων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία. Τι απαντά εκπρόσωπός της σε ερώτηση κυριακάτικης εφημερίδας

Μπορεί το κλίμα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα να ήταν πολύ καλό, ωστόσο η Γερμανία δεν δείχνει πρόθυμη να συζητήσει για τις γερμανικές αποζημιώσεις, στέλνοντας το μήνυμα ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Realnews”, η θέση του Βερολίνου είναι ότι καμία διαδικασία διαπραγμάτευσης δεν μπορεί να υπάρξει είτε για τις πολεμικές αποζημιώσεις, είτε για το κατοχικό δάνειο.
Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης στη Realnews, “η στάση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για το θέμα των αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου, είναι επαρκώς γνωστή: Θέματα επανορθώσεων και αποζημιώσεων τα οποία προέρχονται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν πλήρως και οριστικά λυθεί. Δεν μπορεί να υπάρξει καμιά διαδικασία στην οποία οι κυβερνήσεις ή μεμονωμένα μέλη τους, όπως οι υπουργοί Εξωτερικών, θα διαπραγματευτούν για τις επανορθώσεις”.
Την ώρα λοιπόν, που η ελληνική κυβέρνηση, εμφανίζει το θέμα… σε εξέλιξη, η Γερμανία το θεωρεί τελειωμένο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, όταν η εκπρόσωπος ρωτήθηκε για το αν το θέμα συζητήθηκε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση της Α. Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, δεν δόθηκαν διευκρινίσεις.
“Παρακαλώ την κατανόησή σας, που ως αρχή δεν παίρνουμε θέση για τις εμπιστευτικές συνομιλίες της καγκελαρίου. Αυτή η αρχή ισχύει και για την εμπιστευτική κατ’ ιδίαν συνομιλία της καγκελαρίου με τον πρωθυπουργό Σαμαρά” ήταν η απάντηση.
Είτε τέθηκε το θέμα, είτε όχι πάντως η στάση της Γερμανίας είναι ξεκάθαρη.

πηγή:news247.gr

Share Button

 
όλη η συλλογή -30%! Ισχύει έως τις 23/05 08:59 για αγορές πάνω από 49€ και δεν συμπεριλαμβάνει τα ήδη εκπτωτικά προϊόντα.

Coupon code: DS19

About thesnight

Call Now Button